Algemeen

Waarom zou ik een virtueel assistente inhuren als ik het zelf kan?

Als kleine ondernemer herken ik dat je het vaak allemaal zelf wilt doen in plaats van dat je het allemaal gaat uitbesteden. Bedoel je bent toch ondernemer geworden om volledig in je werk op te gaan? Zo’n 24/7 bereikbaar zijn voor anderen, zelfs in de weekenden bezig zijn, toch net juist dat ene klusje even doen. Maar je wilt ook groeien en al het onderzoek kost niet alleen uren of dagen tijd, maar soms wel een maand of langer. Terwijl het voor een webdeveloper of virtueel assistente het zo gepiept kan zijn.
Of je zit soms dagen, weken of maanden tegen die to-do-lijst aan te kijken en je bent alleen bezig met de leuke klussen en laat de moeilijke, minder leuke klussen liggen voor wat het is. Was dat dan de bedoeling? Nee toch?

Alleen werken kan voor veel mensen heerlijk zijn, maar je hebt momenten dat je toch echt wel hulp nodig hebt. Is het niet bij de opbouw van je website of webshop, dan wel maanden of jaren er na. Het voordeel van een virtueel assistente hebben is dat je kunt samenwerken, elkaar energie en inspiratie geven, en je elkaar kunt helpen. Het uitbesteden van taken hoeft helemaal niet zo duur te zijn en probeer altijd eerst iets uit zoals wat ik dan aanbied met een strippenkaart. Ben je niet tevreden en zijn de uren op? Dan is het aan jou de keus om een andere weg te kiezen.

Ik zoek hulp, maar waar moet ik beginnen?

Sta je op het punt om toch om ondersteuning te vragen? Maar toch net dat beetje inzicht krijgen welke taken je uit handen wilt geven?

Beantwoord dan de volgende vragen: 
– Kom je tijd te kort om alles gedaan te krijgen wat op je to-do-lijst staat?
– Heb je werkzaamheden die echt beter gedaan kunnen worden door iemand anders dan jezelf?
– Heb je werkzaamheden liggen die je eigenlijk wel wilt uitbesteden?

Heb je op alles ja gezegd? Dan is het goed om ondersteuning te vragen.

Maar niet iedere webdeveloper of virtueel assistent is hetzelfde. Daarbij dan nog eens een paar vragen die je misschien wel heel erg belangrijk vindt, maar misschien nooit durft te stellen. Het zijn vragen die ik zelf ook heel belangrijk vind, omdat ik het vaak fout heb zien gaan.

Vragen voor De Online Assistente:
– Kan ik nog terug als de samenwerking toch niet is als wat ik dacht? JA
– Behoud ik de controle? JA
– Zijn de gegevens te allen tijde van mij ook al ga ik weg? JA

Zoals ik al aangaf met de strippenkaart kun je die gebruiken om het uit te proberen. Ook kun je een abonnement nemen, deze is per maand opzegbaar.
Communicatie is erg belangrijk, zodra je niet tevreden bent moet je dit direct doorgeven.
De controle heb je zelf, jij bepaald wat jij wil uitbesteden. Ik zal je adviseren, maar wil je het anders? Prima, geen enkel probleem.
En wat bedoel ik met de gegevens? Hostinggegevens, inloggegevens, etc. Deze informatie is te allen tijde van jezelf. Ik geef advies waar jij jouw site kunt hosten, een domeinnaam kan registeren, maar het is 100% van jou en niet van mij!

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.